a Bentley volt fejlesztési vezetője július 1-jén veszi át új posztját

Dr. Werner Tietz, a SEAT új, a kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke

29.05.2020

Dr. Werner Tietz július 1-i hatállyal a SEAT új, a kutatásért és fejlesztésért felelős végrehajtó alelnöke. A most kinevezett alelnök 1994-ben csatlakozott a Volkswagen-csoporthoz, korábban a Bentley fejlesztési vezetője volt. A SEAT-nál Axel Andorffot váltja, aki a ŠKODA-nál a közép kategóriájú- és az MEB termékcsaládért lesz felelős.

Werner Tietz szakképzettsége mérnök, az aacheni egyetemen végzett. Mielőtt 1994-ben csatlakozott volna a Volkswagen Csoporthoz, az egyetemen műanyag-gyártással kapcsolatos kutatási projektekkel foglalkozott. Több pozíciót töltött be az Audinál, hosszú ideig az összes Audi belső kialakításáért volt felelős. 2011-ben kezdte pályafutását a Porschénál, ahol a modellek karosszériájának és belső terének kialakításáért volt felelős. Werner Tietz a Taycan koncepció kidolgozásában is részt vett, és az innovatív anyagok bevezetésén dolgozott. 2018-tól a Bentley végrehajtó bizottságának tagja lett, a fejlesztés részleg vezetőjeként, ahol új fejlesztési stratégiát készített elő, és lerakta az alapokat a márka elektrifikációjához.

A SEAT elnöke, Carsten Isensee rámutatott, hogy "A SEAT számára nagyszerű hír, ha olyan vezetője van, mint Werner Tietz, aki már régóta a Volkswagen-csoport technológiailag legfejlettebb márkáinál dolgozott.   Tapasztalata minden bizonnyal hozzájárul majd a SEAT technológia és az innováció iránti elkötelezettségének további erősítéséhez, amely a vállalat egyik fő erényét jelenti."

Az új igazgató a SEAT innovációs projektjeit egy olyan időszakban vezeti, amelyet az elektromos mobilitásra való áttérés és a biztonságosabb, hatékonyabb vezetést lehetővé tevő technológiai fejlődés jellemez. A SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke felel a tervezés területéért, ahol megalkotják a SEAT és a CUPRA márka koncepcióját, illetve a SEAT Műszaki Központért is feleős vezető, azért a tudásközpontért, ahol több mint 1000 mérnök dolgozik az autóipari innováció fejlesztésén, valamint a jövőbeli mobilitási megoldásokon. A SEAT Spanyolország vezető ipari befektetője. 2019-ben 1,259 milliárd eurót különített el a kutatási és fejlesztési beruházásokra és kiadásokra.