A SEAT MÓ eScooter 125-tel a márka egy teljesen elektromos, a városi utazást megkönnyítő motorkerékpárral kíván megfelelni a jövőbeli mobilitás igényeinek

A SEAT MÓ eScooter 125 és a SEAT MÓ eKickScooter 65 világpremierje

23.06.2020

A városi mobilitás változásával a SEAT olyan megoldásokat szeretne kínálni, amelyek alkalmazkodnak a városok és a városlakók igényeihez. A sorozatgyártású SEAT MÓ eScooter 125 valamint a SEAT MÓ eKickScooter 65 világpremierjével a SEAT megerősíti a városi mobilitás iránti elkötelezettségét.

E járművek nagyon eltérő lehetőségeket kínálnak a mobilitáshoz, rámutatnak a városi dzsungelben való közlekedésünk  változására,  valamint bemutatják a modern világunkban megkövetelt eltérő megoldásokat, amikor az autók néha nem illenek az emberek életmódjába.

A SEAT MÓ eScooter 125-tel, a márka első teljesen elektromos motorkerékpárjával egyszerűbb és kényelmesebb a közlekedés  városok utcáin,  és ez a motorkerékpár egyben lerombolja a hagyományos motorkerékpárokkal kapcsolatos sztereotípiákat is. Fejlett elektromos hajtóműve jobban illeszkedik egy olyan változó világba, amely eltávolodik a hagyományos dolgoktól.

Miközben a SEAT továbbra is elkötelezett az autógyártás mellett, a SEAT MÓ eKickScooter 65 új lehetőségeket nyit szolgáltatóként is. Ezek a jövő egyik legfontosabb mobilitási trendjére adnak választ, ez pedig az együttműködésen és a megosztáson alapuló gazdaság.  Az új SEAT MÓ eKickScooter 65-tel gondoltak a magán felhasználókra, és persze a már meglévő és sikeres SEAT MÓ eKickScooter 25 is ilyen célokat szolgál. (Ez a változat korábban SEAT EXS KickScooter néven volt is ismert).

A SEAT MÓ eScooter 125 magáncélú felhasználásra készült

A SEAT MÓ eScooter 125 világpremierje megmutatja a márka merészségét és elszántságát, hogy megfeleljen az ügyfelek változó igényeinek a városi utcákon is. Korszerű és kompakt formájával  olyan járművet terveztek, amely megfelel az elérhető  és kényelmes közlekedési eszköz iránti  igényeknek.

A motorkerékpár megjelenését a szín paletta emeli ki: a SEAT MÓ eScooter 125 három exkluzív matt festéssel lesz kapható: Daring Red, Dark Aluminium és Oxygen White.

A hátsó kerékbe beépített 9kW-os csúcsteljesítményű villanymotor- ami egyenértékű egy 125 cm3-es motorkerékpárral - 240 Nm nyomatékot generál, és így a "karcsú" városi elektromos motorkerékpár maximális sebessége akár 95km / h is lehet. Sőt ami ennél is fontosabb: csupán 3,9 másodperc alatt gyorsul fel 0 k m-ről 50 km/óra sebességre, azaz ideális a városi forgalomra.

A SEAT MÓ eScooter 125 olyan dinamikai tulajdonságokat mutat, amelyek a különféle vezetési módokkal - City, Sport és Eco - megkülönböztetik versenytársaitól, ráadásul hátrameneti fokozattal együtt, hogy a manőverezés egyszerűbb legyen.

A SEAT MÓ eScooter 125 kismotor 5,6 kWh-os lítium-ion akkumulátor csomagjának egyetlen töltésével akár 125 km-es hatótávolságot is elérhet, tehát a normál használat alapján a magánfelhasználóknak a motorkerékpár akkumulátorát hetente csak egyszer kell feltölteni. Ez a töltési koncepció még praktikusabbá teszi a SEAT MÓ eScooter 125 változatot.

Az akkumulátor akkor is tölthető, ha a motorkerékpár a töltőállomásokon van, de ki is vehető,  és csatlakoztatható az otthoni hálózathoz. Ez a rendszer a SEAT MÓ eScooter 125-öt még kezelhetőbbé teszi a flotta ügyfelek számára, mivel az akkumulátorokat egyszerűen kicserélhetik egymással, és így a motorkerékpárt   minimális állásidővel tudják forgalomban tartani.

A gyakorlatiasság nem korlátozódik a teljesítményre és a töltési időkre. A SEAT MÓ eScooter 125 az ülés alatti részben, elegendő fedélzeti tárolóhelyet  kínál akár két bukósisak, vagy egy sisak és más dolgok együttes elhelyezéséhez.

Az egyre inkább digitalizált és összekapcsolt világban a SEAT MÓ eScooter 125 lehetővé teszi, hogy a vezetők okostelefon-alkalmazásuk segítségével nyomon követhessék járműveiket, folyamatosan frissített információkat szolgáltatva a helyzetükről és az állapotukról. Végül, de nem utolsósorban, a SEAT MÓ eScooter 125-nek 2 USB-porttal rendelkezik, így a telefon soha nem fog lemerülni!

Motorkerékpár megosztás

A magán felhasználóknak szánt SEAT MÓ eScooter 125 mellett a SEAT MÓ egy különleges változatot is kínál a motorkerékpár megosztó társaságok számára. A megosztási szolgáltatásra szánt változat az egyéni vásárlók motorjának kulcsfontosságú tulajdonságain épül, de a megosztáson alapuló mobilitáshoz tervezett  néhány plusz elemmel: egy felső doboz  a sisakok tárolására, egy telefontartó, valamint egy hátramenet fokozat,  hogy a manőverezés egyszerűbb legyen.

A megosztásra szánt változat exkluzív sötét alumínium matt festéssel lesz kapható, speciális matricákkal.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Az igény, hogy a motorkerékpár az "utolsó kilométert" is meg tudja tenni, óriási mértékben növekszik, mivel a városok egyre zsúfoltabbak,  az utcákon pedig egyre nehezebben lehet haladni. A SEAT MÓ eKickScooter 65 bevezetése a SEAT azon kívánságára épül, hogy minden ügyfél számára megoldásokat kínáljon.

Az első és hátsó lámpák, valamint a féklámpa és az oldalsó / hátsó reflektor növeli a láthatóságot, míg az első dobfék és a hátsó elektromos fék javítja a biztonságot. A SEAT MÓ eKickScooter 65 exkluzív Daring Red matt festéssel lesz kapható.

A SEAT MÓ eKickScooter 65 segít abban, hogy több ember őrizhesse meg mobilitását. A specifikusan flotta használatra tervezett motorkerékpár hatótávolsága a nagyobb 551 Wh akkumulátornak köszönhetően 65 km-re növekszik, a kényelmet  a belső  nélküli  gumikkal növelték meg, a hátsó kereket pedig elektromos fékkel szerelték. A SEAT MÓ eKickScooter 65 az egyik olyan robosztus eKickScooter a piacon, amelyet tartósra terveztek és fejlesztettek. Annak érdekében, hogy megfeleljen a néhány piacon - és különösen Németországban, az eKickScooter szabályozása szempontjából az egyik szigorúbb országban - érvényes szabályozásnak, a SEAT MÓ eKickScooter 65 maximális sebessége 20km / óra lesz.

A SEAT MÓ eKickScooter 65 névleges teljesítménye 350 W, ami elegendő energiát ad ahhoz, hogy felmenjen egy max. 20 fokos emelkedőn.

A még sokoldalúbb használat biztosítása érdekében a SEAT MÓ eKickScooter 65 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy három vezetési mód - Eco, Drive és Sport - közül választhasson

Ahogy a mobilitási modellek folyamatosan  fejlődnek, a SEAT eltökélt szándéka, hogy olyan járműveket kínáljon, amelyek megőrzik  az emberek mobilitását. A  SEAT MÓ eScooter 125, valamint a SEAT MÓ eKickScooter 65 olyan közlekedési  módot biztosít, amely megfelel városok és városi régiók igényeinek.

Megjegyzés: Az új, nagyobb hatótávolságú SEAT MÓ eKickScooter 65 mellett a SEAT a SEAT MÓ eKickScooter 25-öt is kínálja (25 km-es hatótávolság,  25km / óra legnagyobb sebesség).

SEAT MÓ eScooter 125 (magán felhasználók számára)

Motor: 7kW (9kW csúcs teljesítmény)

Gyorsulás (0-50km/h): 3.9

Csúcs  nyomaték: 240Nm

Csúcs sebesség: 95km/h

Akkumulátor kapacitás: 5.6kWh

Városi hatótávolság: Max 125km

 

SEAT MÓ eKickScooter 65

Névleges motorteljesítmény: 350 W

Akkumulátor kapacitás: 551Wh

Csúcs sebesség: 20km/h

Városi hatótávolság: 65km

Töltési idő: 6 óra

Max emelkedési képesség: 20 fok

 

SEAT MÓ eKickScooter 25

Névleges motorteljesítmény: 300 W

Akkumulátor kapacitás: 187Wh

Csúcs sebesség: 25km/h

Városi hatótávolság: 25km

Töltési idő: 3.5 óra