Hazánkban is elérhető lesz az új SEAT Leon és az új SEAT Leon Kombi

Hamarosan érkezik az új SEAT Leon és az új SEAT Leon Kombi

23.07.2020

Megkezdődött a vadonatúj SEAT Leon és Leon Sportstourer forgalmazása Magyarországon. A Leon első három generációjából eddig összesen 2,2 millió darabot értékesített, a legújabb változat most folytatja az elődök menetelését. A Sportstourer változat hazánkban Leon Kombi néven lesz kapható. A vadonatúj SEAT Leont Barcelonában, a márka martorelli létesítményeiben tervezték, fejlesztették és gyártották. 

SEAT Leon: egy sikertörténet folytatás

Megújult formaterv, egyedi dizájn

Az új Leon egyedülálló vonzerejével megragadja a figyelmet az utakon, tágas belső terének köszönhetően bármely szituációban megállja a helyét. Áramvonalas dizájnja, stílusos első és hátsó lökhárítói egyedi megjelenést kölcsönöznek az autónak. Ikonikus kialakítása Full LED fényszóróinak köszönhetően a Leon kiválóan világítja meg az úttestet és válik láthatóvá az utakon. Belső tere az utasok és a sofőr igényeire szabva lett kialakítva, vezető-orientáltabb műszerfalának és ergonomikus belső dizájnának köszönhetően könnyen kezelhetővé teszi az autó extráit. A kiváló minőségű kárpitozás pedig tovább fokozza a komfortérzetet, biztosítva a kényelmet a Leon utasainak.

Okos technológia

Az új Leon a kényelem megteremtése mellett abban is segít, hogy tarthassuk a tempót a rohanó mindennapokkal. A Full Link Technológia és a 8.25"-os infotainment rendszer segítségével könnyen kezelhetővé válik a navigáció és a szórakoztatás is. Beépített vezetéknélküli telefontöltési lehetőségének köszönhetően nem érheti meglepetés a sofőrt, hiszen nem kell többé izgulni, bármikor feltöltheti telefonját a Leonban. Teljesen digitális műszerfalának köszönhetően a sofőr semmilyen információról sem marad le, tolatókamerájának, esőérzékelő és adaptív fényszóró kapcsolásának, valamint a SEAT vezetői profilbeállításoknak köszönhetően a Leon minden körülményhez képes alkalmozkodni, és minden helyzetben segíti a sofőrjét.

Nyugalomban az utakon

Az új SEAT Leon volánja mögött ülve az utasok biztonságát elősegítő technológiáknak köszönhetően minden biztosított a nyugodt utazáshoz. A forgalmi torlódás asszisztens kontrollálja a gyorsítást és lassítást a többi járműtől való távolság alapján, a gyalogos védelmi rendszer jelzi a jármű előtt áthaladó gyalogost, a jelzőtábla-felismerő rendszer, valamint a sávtartó, a vészhelyzet és a távolsági fényszóró asszisztens pedig még több segítséget nyújt ahhoz, hogy elkerülhető legyen a baleset az utakon.

SEAT Leon Kombi: még több tér, még nagyobb komfort

Több tér, Még több Leon

Exkluzív dizájnával, nagyobb belső terével és külső méreteivel a Kombi még tovább fokozza a Leon élményt. Szintén Full LED világításának köszönhetően nehéz szem elől téveszteni az impozáns Leon kombit. Impozáns hűtőrácsa, friss és sportos külseje pedig még különlegesebbé teszi a Leon Kombi megjelenését. Tágas belsejének köszönhetően pedig akár 1600 liternyi tér áll rendelkezésünkre egy Leon Kombi túrán, hogy megtöltsük csomagokkal, így mindent magunkkal vihetünk, ami csak kell. Sportos ülései és multifunkciós kormánya révén pedig nem csupán a vezetést, de az utazást is igazi élménnyé teszi a család minden tagja számára.

Technológia: Leon minőség

A Leon Kombiból nem hiányozhat semmi, ami a Leonban meg van: nagy műszerfalával, infotainment rendszerével, vezetéssegítő rendszereivel és vezetői profilbeállításaival a Leon Kombi mindent tud, amit kisebbik verzió is. A Navigációs Médiarendszer Plusz 10"-os érintőképernyős navigációs rendszerrel pedig mindenhova időben odaérhet, legyen szó gyermekei fociedzéséről, vagy a hétvégi nagybevásárlásról.

Biztonság az egész családnak

Szülőként talán az egyik legfontosabb dolog, hogy biztonságban tudhassuk családtagjainkat. A tempomat, a forgalmi torlódás és a távolsági fényszóró asszisztens, valamint a fáradtság-érzékelő és a jelzőtábla-felismerő rendszer segít abban, hogy mindenki épségben érkezzen meg úticéjához. Stop & Go rendszer segítségével pedig nem csupán pénzt takaríthatunk meg, de csökkenthetjük a légszennyezést is.

Motorok és felszereltség

Az új Leon benzines meghajtással 1.0 literes és 1.5 literes motorváltozatokkal elérhető, alapfelszereltésgben. 1.0 literes, 90 lóerős benzinmotorral alapáron bruttó 6 693 450 Ft-tól elérhető.
Az új Leon Kombi benzines,mild hybrid és plug-in hybrid. valamint gázolaj meghajtású változatban is kapható lesz, 1.0, 1.5 és 2.0 literes motorváltozatokkal. Alapfelszereltségben, 1.0 literes, 90 lóerős benzinmotorral alapáron bruttó 6 937 290 Ft-tól elérhető.