Wayne Griffiths-t nevezték ki a SEAT új elnökének

Wayne Griffiths-t nevezték ki a SEAT új elnökének

23.09.2020

A SEAT Igazgatótanácsa, amelyet a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess vezet, október 1-jétől Wayne Griffiths-t nevezte ki a SEAT vállalat új elnökévé.

Griffiths a CUPRA márka vezérigazgatójaként és elnökeként folytatja tevékenységét, és egyelőre a vállalat értékesítési és marketing ügyvezető alelnöke is marad. Carsten Isensee a pénzügyi és informatikai ügyvezető alelnökként folytatja, mely tisztségeket a SEAT megbízott elnökeként is betöltött.

A SEAT Igazgatótanácsának elnöke, Herbert Diess rámutatott, hogy "Wayne Griffiths a Csoport egyik legképzettebb menedzsere. Az elmúlt négy évben rekordszintre vezette a SEAT eladásait, és vezeti az új CUPRA márka fejlesztését. Teljes mértékben támogatom, és meg vagyok győződve arról, hogy a SEAT elnökeként eltöltött ideje sikeres lesz. " Herbert Diess köszönetét fejezte ki Carsten Isensee-nek, hogy mint megbízott elnökként "a COVID-19 hatásai által befolyásolt, kihívásokkal teli hónapokban átvette a vezetést és a felelősséget és biztosította az üzletmenet folytonosságát".

Griffiths 2016-ban csatlakozott a SEAT-hoz mint értékesítési vezető, és magasabb szintre emelte a vállalatot. Az elmúlt három évben és 2020 első negyedévéig (a COVID előtti időszakig) a SEAT volt a leggyorsabban növekvő márka Európában. Miközben az értékesítési részleg élén Griffiths állt, az eddigi legnagyobb termék offenzíva mellett a SEAT 2016 és 2019 között több mint 40% -os növekedéssel megdöntötte minden idők eladási rekordját. Az új elnök egyben a a CUPRA márka és az újonnan létrehozott SEAT MÓ alapítói között van.

Autók iránt rajongó, karrierje a Volkswagen-csoporthoz kapcsolódik

Egy autókereskedés tulajdonosának fia, Griffiths karrierjét a családi vállalkozásban kezdte, mielőtt a nemzetközi menedzsmentet és németet tanult volna az angliai Leedsben. Griffiths karrierje a Volkswagen-csoporthoz kapcsolódott. 1989-ben kezdte az ingolstadti AUDI AG-nél. Miután két évig (1991-1993) dolgozott a SEAT-nál, visszatért a német márkához, ahol az új kereskedelmi részlegben különböző piacokon változatos felelősségi jogköröket töltött be. 2016-ban kinevezték a SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnökévé, 2019 januárjában a CUPRA vezérigazgatói posztját foglalta el, ez év elején pedig a CUPRA igazgatótanácsának elnökévé nevezték ki.

Az új elnök új fejezetet nyit a SEAT 70 éves történetében, egy olyan cégnél, amelynek két jól definiált márkája van, a SEAT és a CUPRA. Fő célja lesz a SEAT és márkáinak átalakítása az elektromos - és a fenntartható mobilitás felé, valamint a CUPRA márka fejlesztése. Ennek érdekében júliusban a vállalat bejelentett egy 5 milliárd eurós beruházási tervet a 2020 és 2025 közötti időszakra. Az első szakaszban a SEAT és a CUPRA 5 új elektromos és plug-in hibrid autót dob piacra 2021-ig.

Herbert Steiner, a SEAT új Termelési és Logisztikai alelnöke

A SEAT egyúttal November 1-től Herbert Steinert is kinevezte a termelés és logisztika új alelnökévé, aki átveszi a posztot Christian Vollmertől, aki a gyártási igazgatóság új tagjaként a Volkswagen márkánál folytatja pályafutását.

Herbert Steiner a grazi Műszaki Egyetemen végzett gépészmérnökként és 1998-ban csatlakozott az AUDI AG-hoz gyártásvezérlőként. 2006-ban Steiner a SEAT főtitkára lett, ezt a tisztséget 2010-ig töltötte be, amikor kinevezték a SEAT Componentes élére. A SEAT-nál töltött idő után az AUDI Hungary Motorgyártási vezérigazgatója és a Motorgyártói Igazgatóság tagja lett. 2018 óta a Volkswagen Group Components motor- és öntödei üzletágának vezetője.

Luis Comas, a SEAT és a Volkswagen Navarra Ellenőrzési és Irányítási Bizottságainak új elnöke

A SEAT Jogi szolgáltatásokért és az Üzemeltetésért felelős alelnöke Luis Comas elhagyta jelenlegi pozícióját, miután a SEAT Igazgatótanácsa a SEAT és a Volkswagen Navarra igazgatótanácsának független tagjává nevezte ki. Comas veszi át mind a SEAT, mind a Volkswagen Navarra Audit, Compliance and Governance Commission (ACGC) elnöki tisztét, és ezzel a posztot 2017 óta betöltő Josep Piqué helyére lép, amint lejár az erre a posztra vonatkozó törvényi határidő.

A Jogi Szolgáltatások és az Üzemeltetés területét integrálják a vállalat elnökségének struktúrájába. A Jogi Szolgálatok és az Üzemeltetés új vezetőjét kellő időben bejelentik, és közvetlenül a SEAT új elnökének, Wayne Griffithsnek fog beszámolni.