A vadonatúj SEAT Leon dinamikájának, hatékonyságának, fejlett biztonságának és konnektivitási technológiáinak keveréke meggyőzte a zsűrit

„Best Buy Car of Europe 2021”: a vadonatúj SEAT Leon nyeri az AUTOBEST 2021-et

15.12.2020

A vadonatúj SEAT Leon-t "AUTOBEST 2021"-nek, az "Európa legjobb autó vétele 2021" európai elismerésére választották. Az AUTOBEST zsűrije 31 zsűritagból áll, akik Európa legelismertebb autós újságírói. A SEAT 70 éves történelme során ez a második alkalom, hogy a vállalat elnyerte ezt a megtiszteltetést; 2017-ben a SEAT Ateca vehette át ugyanezt a díjat. Az elnyert díj hangsúlyozza az elkötelezettséget olyan járművek fejlesztése iránt, amelyek túlmutatnak a hétköznapokon és valóban kivételes dolgokat kínálnak a piacon.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az új SEAT Leon-t "AUTOBEST 2021"-nek választották, ez a lehető legjobb elismerés annak a csapatnak, amely részt vett az eddigi legjobb Leon bevezetésében. Egy Barcelonában tervezett, kifejlesztett és gyártott autó, ez a díj új erőt ad számunkra, hogy magabiztosan nézzünk a jövőbe. A SEAT Leon generációról generációra bebizonyította, hogy a szegmens egyik fontos pillére, és az AUTOBEST bírák által elnyert díj megerősíti a Leon jelentőségét a piacon. "- mondta Wayne Griffiths, a SEAT és a CUPRA elnöke. "Ez egy teljesen új szintre emelte a szegmenst, a lenyűgöző dizájnt és a technológiai fejlődést egyesítve egy olyan jármű létrehozásához, amely megfelel minden ügyfél elvárásának."

A SEAT Leon sikere egy 1,1 milliárd eurós beruházáson alapult, amely elősegítette a konnektivitás, a hatékonyság, a dinamizmus és a biztonság terén a következő szintre lépést, valamint a jármű gyártási létesítményeinek előkészítését is, mivel elsőként kapható plug-in hibrid hajtáslánccal SEAT, a többi erőforrás lehetőség mellett.

A vadonatúj SEAT Leon-t Barcelonában tervezték és fejlesztették, hogy megőrizze pozícióját nemcsak mint a márka jármű választékának alap pillére, hanem mint a szegmens kiemelkedő járműve is. Nagyobb szintű összekapcsolhatóság, amely valóban digitális életünk részévé válik, és a márka első teljesen összekapcsolt autója, egy sor új hajtáslánc-technológia; benzin (TSI), dízel (TDI), sűrített földgáz (TGI), enyhe hibrid (eTSI) és plug-in hibrid (e-HYBRID), amely a járművezetőknek olyan járművet biztosít, amely leginkább megfelel életstílusuknak és igényeiknek, valamint az elérhető legfejlettebb vezetősegítő asszisztens rendszerek integrálása révén a SEAT Leon kategóriájában a legjobbak közé kerül.

A vadonatúj SEAT Leon a konnektivitás, a hatékonyság, a teljesítmény és a biztonság terén elért előrelépéseit a nemrégiben a 2020-as Euro NCAP teszten elért öt csillag is bizonyította, melyet részben a jármű MQB Evo architektúrájának köszönhetően sikerült elérni, amely a szükséges eszközkészletet biztosítja egy olyan jármű kifejlesztéséhez, mely a SEAT ügyfeleinek sok és különböző igényét képes kielégíteni.

Az AUTOBEST Díj Európa legrangosabbjai közé tartozik, és 2001-es megalakulása óta folyamatosan fut. A díjátadó testületet alkotó 31 újságírónak lehetősége volt kipróbálni a SEAT Leon hajtásláncok palettáját - beleértve a plug-in hibrid változatot is, a november elején Ausztriában megtartott döntő során.