A CASA SEAT széles programkínálattal indította a 2021-es évet

A CASA SEAT széles programkínálattal indította a 2021-es évet

04.02.2021

A CASA SEAT első félévét ünnepli és azzal a céllal vág neki a 2021-es évnek, hogy továbbra is a mobilitás és kultúra találkozóhelyeként szolgáljon és olyan teret kínáljon, ahol a városlakók közösen álmodhatják meg a jövő megoldásait és amely felpezsdíti a város kulturális életét. Ezen vállalásával összhangban a CASA SEAT adott otthont a közgazdász Thierry Malleret előadásának, amely egybeesett az idei davosi Világgazdasági Fórum digitális tanácskozásával. Az eseményen a Monthly Barometer oldal alapítója, a "COVID-19: A nagy visszaállítás" című könyv társszerzője - amelynek másik írója a Világgazdasági Fórum alapítója és ügyvezető elnöke, Klaus Schwab - véleményezte a járvány eddigi és jövőbeni társadalmi következményeit és járta körül annak a lehetőségeit, miként lehetséges egy befogadóbb, egyenlőbb és emberségesebb világot építeni.

Thierry Malleret konferenciája áll annak a hibrid programkínálatnak a középpontjában, amely januárban események széles körével fedezi fel azokat a témákat, amelyekkel minden új év indul. Január 15-én egy beszélgetést hallhattak az érdeklődők Lola Vendetta illetve a @hazmeunafotoasí képviseletében Javirroyo és Lorena M. illusztrátorokkal, amely a humort, mint eszközt vizsgálta a társadalmi és személyes fogadalmak kifejezésére. Január 21-én a CASA SEAT adott helyet egy olyan kerekasztal beszélgetésnek, amely a technológiai környezetben a mobilitás kihívásait fejtegette és azt vizsgálta, hogyan alkalmazhatjuk a "moonshot thinking" módszerét, vagyis egy szinte elképzelhetetlen cél felállítását a sikerhez vezető úton. Az Impulse4Women csapatával együttműködve ezen a rendezényen részt vett Cintia Kimura (KG Protech), Antonio Cantalapiedra (Woonivers), Helena Torras (Pao Capital) és Nenad Marovac (DN Capital).

Január 23-án mutatkozott be a Barcelona Z Sessions első kiadása, amely új zenei körként a komoly elképzelésekkel rendelkező fiatal művészek támogatására hoztak létre. Ez alkalommal a közönség a rapper Santa Salut és a Ganges névre hallgató projekt előadását élvezhette, utóbbit Teresa Gutiérrez vezeti, aki idén adja ki harmadik albumát.

A hónap programja nem lett volna teljes a január 22-én megrendezésre került vita nélkül, amelynek témája az egyes vállalatok szerepe a fenntarthatóság fejlődésében volt. A vita résztvevői olyan szervezetek képviselői voltak, amelyek a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdéseire specializálódtak. Ehhez hasonlóan - azok számára, akik az új évet valami új tanulásával kívánják kezdeni - február 6-án egy workshop keretében adnak hasznos tanácsot az RACC Foundation szakemberei az elektromos rollerek biztonságos használatával kapcsolatban.

A kulturális programok térítésmentesen érhetők el, előzetes regisztrációt követően a www.casa.seat oldalán, ahol élő közvetítések és a programokról készült felvételek is megtalálhatók.