„Ez a projekt lehet a spanyol autóipar átalakulásának mozgatórugója."

A SEAT S.A. 2025-ig két teljesen elektromos járművet dob piacra

25.03.2021

A SEAT S.A. ma bejelentette, hogy 2025-ben egy városi elektromos járművet dob piacra. Ezzel a vállalat a 20-25 000 euró körüli ár-kategóriába lép be, ami alapvetően fontos ahhoz, hogy az elektromobilitás tömegek számára hozzáférhetővé váljék, és elérje a Green Deal célkitűzéseit. A következő hónapokban jelentik be, hogy ezt a gépkocsit melyik gyárban fogják gyártani.

A SEAT S.A. nem csupán elektromos járművek gyártását tűzte ki célul, hanem azt is, hogy a teljes projekt kifejlesztését is vezesse a Volkswagencsoporton belül. "A tervünk az, hogy átalakítsuk Műszaki Központunkat, amely a maga nemében egyedülálló Dél-Európában, és amely alapvető fontosságú kutatás-fejlesztési eszköz a régió számára" - mondta Wayne Griffiths. "Úgy gondoljuk, hogy felelősségünk részét képezi, hogy Spanyolországot elektromos hajtású gépkocsikkal lássuk el. 70 évvel ezelőtt mi tettük kerekekre Spanyolországot. Most az a célunk, hogy az országot elektromos kerekekre tegyük."

A városi elektromos autó 2025-ben kerül a termék kínálatba, és a potenciális mennyiséget tekintve nagy projektnek számít. Ez fontos mérföldkövet jelent a fenntarthatóság és az éghajlatváltozás elleni küzdelem útján, és azt célozza, hogy a spanyol autóipar átalakulásának motorjává váljék.

CUPRA Tavascan: egy álom megvalósul.

A vállalat éves sajtótájékoztatóján Wayne Griffiths bejelentette, hogy a CUPRA 2024-ben útjára indítja a Tavascant. A CUPRA Tavascan lesz a márka második 100% -ban elektromos modellje az idén év végén megjelenő CUPRA Born bevezetését követően.

"Álmunk megvalósul: a CUPRA Tavascan valósággá válik. A Volkswagen-csoport MEB platformjára építve a Tavascant Barcelonában tervezik és fejlesztik, és 2024-ben jut majd el az európai és a tengerentúli piacokra"- magyarázta Griffiths.