Immár ötödik éve tart a SEAT márka és a MOKSZ eredményes együttműködése

Folytatódik a SEAT és a korcsolyázók eredményes együttműködése

06.05.2021

Immár ötödik éve tart a SEAT márka és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) eredményes együttműködése. A sikeres kapcsolat újabb fejezeteként a korábbi nyolc szponzori autót továbbiak egészítik ki, így mostantól tizenöt vadonatúj SEAT modellel közlekednek a versenyzők és a szövetség tagjai.

A 2017-ben indult együttműködés első évében nyolc autót használhattak a korcsolyázók, a flotta idén 13 új SEAT Leon Kombit és két Alhambrát számlál. A szponzorációnak köszönhetően Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Burján Csaba, John Henry Krueger, Oláh Bence, Varnyú Alex, Láng Júlia, Magyar Márk vehette át a kulcsokat.

Rozgonyi Ádám, a SEAT márka március 1-jéével kinevezett magyarországi márkaigazgatója az átadáskor elmondta: "A legutóbbi sporteredmények is bizonyítják, hogy helyes döntés született az együttműködést illetően. Elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú sport támogatásban, ami összhangban van a SEAT márka sportosságával és minőségével. Nemcsak a jégen, hanem az úton is születnek sikerek: ez látjuk az új SEAT Leon Kombik estében is, amelyeket örömmel adunk át a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek."

Az átadó keretében a szerződések aláírását követően a szövetség elnöke, Kósa Lajos köszöntötte a sportolókat, és hangsúlyozta a SEAT támogatásának fontosságát az olimpiai felkészülés során. "Kölcsönös elégedettséggel megújítottuk a flottaegyezményt, és folytatjuk az együttműködést. Nagyon köszönjük a szövetség nevében, meg fogjuk hálálni. Csodás szereplésre van kilátás a pekingi olimpián, és a végén majd mindenki elmondhatja, azért is sikerülhetett, mert SEAT-tal közlekedhetünk."

A kép forrása: HUNSKATE

Zajlanak a jeges edzések

A rövidpályás gyorskorcsolyázók megkezdték a felkészülést, a napokban kezdődtek meg a jeges edzéseik. A sportolók május 23-án Olaszországba utaznak edzőtáborba, a felkészülést a nyár folyamán másik két olaszországi tábor segíti. Ősszel indul a szezon: előbb négy kvalifikációs világkupa-versenyen kell bizonyítaniuk a korcsolyázóknak, ahol a három legjobb eredmény számít. A viadalok közül kettőt Ázsiában, kettőt pedig Európában rendeznek - az egyiket Debrecenben november 18. és 21. között.

Sikeres év van mögöttük

A gyorskorcsolyázók kiváló eredményeket értek el 2020-ban, a januári Európa-bajnokságon Krueger John-Henry ezüstérmet szerzett ezer méteren. A márciusi dordrechti világbajnokságon Liu Shaoang összetett világbajnok lett, mögötte második helyen végzett Liu Shaolin Sándor. Liu Shaoang nyert 500 méteren, Liu Shaolin Sándor pedig 1000 méteren, ezen a távon Shaoangé lett az ezüstérem, a férfiváltó pedig szintén ezüstöt szerzett.

A műkorcsolyázóknál tavaly világbajnokságot rendeztek: Magyar Márk és Chtchetinina Ioulia kvótát nyert a pekingi olimpiára. Nagy dolog, hisz ez az első magyar kvóta ebben az olimpiai számban, így 66 év után lesz magyar páros a téli ötkarikás játékokon. Láng Júlia élete első felnőtt világbajnokságán lépett jégre Stockholmban - ő a szeptemberi pótkvalifikációs viadalon száll újra harcba a kvótáért.

A kép forrása: HUNSKATE

A stílusos kombi

A Martorellben tervezett és gyártott, negyedik generációs Leon formavilágával új stílust mutatott be a SEAT. A Sportstourer, azaz a kombi változat is visszatért, és még nagyobb helykínálatot nyújt. A Magyar Év Autója 2021 díjra jelölt, a versengés során harmadik helyet szerzett üzleti kombi egyszerre elegáns és sportos. A VW-csoport 60 milliárd dollárból kifejlesztett MQB Evo rendszerére épül az új Leon Kombi, amely a belsőégésű motorok mellett az elektromos hajtásrendszer beépítését is lehetővé teszi. A magyar piacon motorfronton hatféle benzines kapható, mindegyik turbós: a háromhengeres, egyliteres lágyhibrid TSI 110 lóerős, a másfél literes négyhengeres 130 vagy 150 lóerős (ezek hengerlekapcsolással is rendelkeznek, ami alacsonyabb fogyasztást eredményez), illetve ugyancsak 150 lóerős a lágy hibrid 1.5 TSI. A kétliteres benzines 190 lovas, a konnektorból is tölthető plug-in hibrid változat összesítve 205 lóerőt teljesít, míg a kétliteres, AdBlue folyadékkal tisztított négyhengeres dízel 150 lóerős.