A SEAT kapta az AUTOBEST “Európa legjobb autóvétele 2021-ben” díját

A SEAT Leon a legjobb vétel 2021-ben

11.10.2021

A SEAT kapta az AUTOBEST díját, amelyet "Európa legjobb autóvétele 2021-ben" címmel a SEAT Leon modellnek ítéltek oda. A 20. alkalommal megrendezett AUTOBEST díjátadó ünnepségnek Barcelona adott otthont és az elismerések átadására összesen 34 különböző országból több, mint 150 vendég érkezett.

Az AUTOBEST díjának részben az adja a jelentőségét, hogy a zsűriben helyet foglaló 32 ítész között megtalálható Európa néhány legelismertebb autóipari szakújságírója. A SEAT 70 éves története során ez a második alkalom, hogy ez a megtiszteltetés éri a márkát, 2017-ben ugyanis a SEAT Ateca ugyanezt az elismerést gyűjtötte be. Mindez nagyszerű bizonyítéka annak az elhivatottságnak, amelyet a márka a piacon igazán egyedinek számító járművek fejlesztése iránt tanúsít.

Wayne Griffiths, a SEAT és a CUPRA vezérigazgatója így nyilatkozott: "Az AUTOBEST elismerését elnyerni, mint "Európa legjobb autóvétele 2021-ben" a lehető legnagyobb kitüntetés annak a csapatnak, amelyik az eddigi legjobb Leon modellünk bevezetésén dolgozott. Ennek a sikernek az alapja egy 1,1 milliárd eurós beruházás, amely segítségével a következő szintre léphettünk és így megszületett egy olyan autó, amelyet Barcelonában terveztek, fejlesztettek és gyártottak. Ez az elismerés új erővel tölt el bennünket, hogy magabiztosan nézzünk a jövőbe, ugyanakkor tovább erősíti a Leon modellünk súlyát a piacon. A tény, hogy személyesen vehettem át a díjat az egész csapat nevében, valódi elismerése minden érintett munkájának. És szebb helyszínt nem is lehetne választani ehhez, mint amit a La Llotja del Mar kínál, ahol olyan nagyszerű művészek, mint Gaudí, Miró és Picasso mutatták be tudásukat."

Dan Vardie, az AUTOBEST alapítója és elnöke: "Nem is álmodhattunk volna szebb ünnepségről az AUTOBEST díjátadó 20. évfordulója alkalmából, amely valószínűleg a legfontosabb, autózással összefüggő médiaesemény Európában és a világon. A SEAT Leon nyerte az AUTOBEST "Európa legjobb autóvétele 2021-ben" díját, amely valódi elismerés az autóiparban és amely az európai ügyfelek többségének a legjobb független, hiteles és szakmai értékelést kínálja a legjobb, Európába érkező modellekről. Jubileumi eseményünk otthonául Barcelona és Spanyolország szolgált. Igazán boldogan érkeztünk a Barcelona nevezetességekénet számontartott La Llotja del Mar-ba, amely egyike azon helyszíneknek, amely öröksége igazán büszkévé teheti Európát. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki közreműködött ennek a fantasztikus eseménynek a létrejöttében. Én személy szerint nagyon köszönöm Wayne Griffithsnek, aki a legjobb házigazda volt, akiről csak álmodhatunk!"

Az egész szegmensben meghatározó szerepet betöltő SEAT Leon összes generációjából 2,4 millió darab került az ügyfelekhez, a modell pedig 2014. óta a márka legkeresettebb darabja. Ahhoz, hogy ez a növekedési pálya tartható legyen, egy 1,1 milliárd eurós beruházásra volt szükség, amely segített a következő szintre emelni a modellt. Így lett a SEAT Leon jelenlegi generációja az eddigi leghatékonyabb, leginkább hálózatba kapcsolt, legdinamikusabb és legbiztonságosabb modell.

A Barcelonában tervezett, fejlesztett és gyártott modell továbbra is a márka járműkínálatának alapvető fontosságú tagja, emellett szegmensének kiemelkedő tudású járműve. A SEAT Leon magasszintű összekapcsolhatóságával a márka első, teljesen hálózatba kapcsolt autóját kínálja, de itt még nem áll meg. A benzines (TSI), dízel (TDI), sűrített földgáz (TGI), mild hybrid (eTSI) és hálózatról tölthető (e-HYBRID) opciókal képes olyan hajtásmegoldást kínálni az ügyfelek számára, amely az illető életstílusához leginkább illeszkedik.

A legkorszerűbb vezetéstámogató rendszerek alkalmazásával a SEAT Leon kategóriájának egyik legjobbja. Ezt erősíti meg az Euro NCAP töréstesztje, amelyen 2020-ban ötcsillagos minősítést ért el a SEAT Leon.

Az AUTOBEST díj egyike a legtekintélyesebb elismerésenek Európában, amelyet 2001-es megalapítása óta minden évben odaítéltek. A díjról döntő, 32 újságíróból álló zsűri 2020. november elején Ausztriában tehette próbára a SEAT Leon különböző hajtással szerelt változatait, többek között a hálózatról tölthető (plug-in hybrid) verziót.