Információk és Tájékoztatók
Letöltések
SEAT Navigáció

Találja meg az Önnek megfelelő frissítést!

Hogyan frissítheti a Navi System térkép adatbázisát?

Az alábbi pontok lépésről-lépésre bemutatják a letöltés és telepítés folyamatát.

Figyelem! Ne írja újra az autó eredeti SD kártyáját, ha nem teljesen biztos benne, hogy rendelkezik a MapCare szolgáltatással, mert ez adatvesztéssel járhat!

Előkészületi lépések a térkép adatbázis frissítéséhez:

1 Szüksége lesz az SD kártyára, amely tartalmazza a korábbi adatokat a navigációs rendszerből. Ez általában az autó 2-es számú SD kártya foglalatában található.

2 A probléma-mentes adatmentés érdekében ezen az SD kártyán a navigációs rendszer adatain kívül más fájlt vagy információt ne tároljon!

3 Ha Windows operációs rendszerű számítógépet használ, szüksége lesz egy tömörítő programra mint például a 7-Zip. Ezt a gyártó saját oldaláról lehet letölteni. Ha más operációs rendszerű számítógépet használ, akkor szüksége lesz egy olyan programra, amely támogatja a .zip formátum használatát.

4 A térkép adatbázis mérete meghaladhatja a 13 GB-t is, tehát a számítógépén legalább ennyi szabad helyre lesz szüksége. A számítógép adattárolójának NTFS formátumúnak kell lennie, hogy ekkora fájlokat kezelni tudjon. Újabb számítógépeken ez az alapértelmezett formázás.

Melyik verzió van jelenleg telepítve és szükséges-e a frissítés?

Navigációs rendszere aktuális verziójának számát megnézheti, a Navi Systemben a 'MENU' gombra kattintva, ott pedig a 'SETUP' és 'SYSTEM INFORMATION' pontokat kiválasztva.

1 Távolítsa el az SD kártyát az autó foglalatából és helyezze a számítógépe SD kártya olvasójába.

2 Hozzon létre egy mappát, ahova az SD kártyán tárolt adatokat biztonsági mentésként át tudja másolni.

3 Másoljon át minden adatot és fájlt az SD kártyáról a létrehozott mappába.

Új adatbázis letöltése

1 Látogasson el a honlapra, ahol a navigációs rendszer legújabb verzióját megtalálhatja. Itt válassza ki a megfelelő verzió letöltését. Készüljön fel, hogy internetszolgáltatótól és sávszélességtől függően akár 8 órába is telhet a fájlok letöltése. Minden fájl .zip formátumban kerül letöltésre.

2 Töltsön le minden fájlt és helyezze őket egy közös mappába (pl. Navi System frissítés) a számítógépén.

3 Az SD kártya oldalán található kapcsolót tegye 'UNLOCK' pozícióba és helyezze az SD kártyát a számítógépe SD kártya-olvasó foglalatába.

4 Töröljön minden korábbi adatot (a biztonsági mentés után) az SD kártyáról. Ez a folyamat operációs rendszertől függően eltérően végezhető el.

5 Nyissa meg az első fájlt (extension.zip.001) a frissítést tartalmazó, újonnan létrehozott mappából.

6 Bontsa ki a fájlt az SD kártyára. A kicsomagolt fájlnak közvetlenül az SD kártya gyökérmappájában kell lennie, ne helyezze el semmilyen almappába.

7 Ha a fájlok kibontása sikeresen megtörtént távolítsa el számítógépéből az SD kártyát és az oldalán található kapcsolót billentse vissza a 'LOCK' pozícióba.

Az adatbázis importálása az autó navigációs rendszerébe

1 Helyezze az SD kártyát a Navi System 2-es számú foglalatába.

2 A frissített térkép adatbázis elérhetővé válik, ahogy a rendszer felismeri a behelyezett SD kártyát.

 

Fontos információ!

Mivel a navigációs rendszer adatbázisát az SD kártyán tárolja, ezt minden esetben tartsa autójában, és ne tegye ki szélsőséges időjárási tényezőknek. A navigációs rendszer hibamentes működésének érdekében, a Navi System csak a SEAT által jóváhagyott SD kártyákat fogadja el. Ha az eredeti kártyája elveszett vagy megsérült, fáradjon be a legközelebbi SEAT márkakereskedésbe vagy márkaszervizbe, ahol kollégáink készséggel segítenek Önnek.